Från pappersmonster till digital effektivitet genom alla ISO standarder

av Catrine Nord, 24 maj 2023

Befria dig från pappershandbojorna redan idag

Att implementera en eller flera ISO-standardstandarder kan tyckas vara en skrämmande uppgift. Speciellt med tanke på det rykte som omger dokumentationskraven. Då kommer du att bli glatt överraskad när jag informerar om att standarden faktiskt främjar flexibilitet och minimerad dokumentation. Det går att arbeta sig bort från pappersmonster till digital effektivitet.

Har du redan ett dokumentfängelse? – ingen fara. Det går att ändra på.

För att undvika onödig förvirring i ditt ledningssystem samt meningslösa avvikelser, bör du undvika överflödig dokumentation. Du behöver inte en djungel av dokument. Ingen standard kräver det. Dessutom är det totalt onödigt. Genom att använda sig av rätt metod går det att ta sig från pappersmonster till digital effektivitet.
Vill du veta hur man lyckas med en minimal dokumentation så fortsätt läsa här nedan.


Aktivitetsbaserat ledningssystem spränger pappersmurarna

Ett digitalt ledningssystem kan fortfarande innehålla en pappersflod av dokument. Du kan istället använda sig av ett aktivitetsbaserat IT-verktyg . Som resultat får du ett lätthanterligt och effektivt ledningssystem med få dokument. I en digitalt optimerad miljö, kan du med ett aktivitetshanteringssystem använda dig av fördelar såsom, snabbare informationsdelning och enkel åtkomst. Därtill ger det dig även en god överblick över allt som behöver göras, samt insikt i vad som redan gjorts. Med ett aktivitetsbaserat ledningssystem arbetar du utifrån ifrån de aktiviteter som behöver göras för att upprätthålla ditt ISO-certifikat. Genom att använda ett molnbaserat system har du alltid tillgång till ditt ledningssystem och kan upprätthålla och sprida uppdaterad information i realtid. På så sätt både förenklar och effektiviserar processen för alla på företaget.

De minimum av dokument du verkligen behöver bör vara koncisa och tydliga för att underlätta förståelsen och användningen. På det sättet besparar du dig onödigt ineffektivt arbete. Få en bättre förståelse för hur mycket dokumentation ISO egentligen kräver – läs här.

Steget mot digital effektivitet och framgång

Det är viktigt att komma ihåg att övergången till digital effektivitet inte är en enorm och överväldigande uppgift. Oavsett vilken ISO-standard du arbetar med går det att optimera ditt ledningssystem. Genom att vara medveten om standardens krav kan ditt ledningssystem anpassas efter organisationens behov. I motsats till pappersmonster kan du skapa ett effektivt och hållbart system. Därför bör du använda dig av ett aktivitetsbaserat IT-verktyg som fokuserar på just detta.
Läs mer om Clarendos IT-verktyg här.

Ska du skaffa dig ett ledningssystem för första gången är det enkelt att slippa ett dokumenthav.
Vi på Clarendo är starka förespråkare för att anpassa ledningssystemet efter organisationens behov och kontext. Dessutom förstår vi vikten av effektiva ledningssystem och optimerad dokumentation. Genom att sträva efter att skapa smidiga och verkningsfulla ledningssystem, ger ISO verkligt värde för företaget. På så sätt stöds organisationens tillväxt och framgång, vilket är en självklarhet för oss.
Befria dig från pappersdjungeln och ta steget mot digital effektivitet och framgång med hjälp av vårt team på Clarendo. Tillsammans kan vi bygga upp ett starkt och hållbart ledningssystem som är framtidssäkert och ger mervärde för din organisation. Här kan du läsa om hur du kommer igång redan idag.

Kontakta oss för mer information och stöd på resan mot att optimera ditt ledningssystem och förvandla ditt pappersmonster till en digital framgångssaga.

Vill du läsa mer om ISO-standarder, klicka här.

Jag vill veta mer!

  Välkommen till Clarendo-bloggen

  Här kan du som VD och ISO-intresserad hitta värdefull information och expertråd om ISO-standarder och ledningssystem. Vi på Clarendo vill hjälpa Dig att driva ett effektivt ISO-arbete.

  ISO 9001:s historia 

  by Catrine Nord, 08 maj 2023

  ISO 45001 för en frisk och trygg arbetsplats 

  by Catrine Nord, 28 mars 2023

  ISO 14001 – ett vinnande koncept

  by Catrine Nord, 10 mars 2023

  ISO för koncerner

  by Catrine Nord, 28 januari 2022

  ISO - På riktigt!

  by Åsa Lindow, 13 december 2021

  3 myter om ISO-dokument

  by Gunilla Thai, 12 november 2021

  Vad är ISO certifiering?

  by Gunilla Thai, 07 september 2021