Checklista – Jämför ISO-Leverantörer

av Catrine Nord, 15 april 2024

Att hitta rätt ISO-leverantör är nyckeln till en framgångsrik implementering av ISO-standarder för ditt företag. Men med så många alternativ kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa för dig. För att underlätta processen har jag skapat en kraftfull checklista som hjälper dig att jämföra och välja den perfekta ISO-leverantören för din ISO-certifiering. Låt oss ta steget mot framgång tillsammans genom att fylla i checklistan nedan som innehåller viktiga punkter inför ditt val.


Det finns ett brett utbud av företag och enskilda konsulter som erbjuder ISO-tjänster. Att identifiera den bästa för dina behov kräver noggrann jämförelse och utvärdering. För att underlätta denna process har jag satt ihop en guide och en checklista som företag kan använda när de utvärderar ISO-konsulter.

Checklista för jämföring av ISO-leverantör

Krav på ISO-leverantörLeverantör 1Leverantör 2Leverantör 3
Är själva certifierade inom ISO 9001, ISO 14001 och ISO 27001.
Detta innebär att leverantören har etablerade kvalitets- och miljöledningssystem för att säkerställa produkt- och tjänstekvalitet samt minimera miljöpåverkan och att de lever som de lär.
Läs mer här om vikten av att välja en certifierad ISO-leverantör.
Garanterar certifiering.
leverantören förbinder sig att säkerställa att kundens organisation uppfyller kraven för ISO-certifiering. Det innebär att leverantören inte bara erbjuder sina tjänster för att stödja kunden genom certifieringsprocessen utan också garanterar att kunden uppnår den eftertraktade certifieringen.
Projektledning och support
Erbjuder dedikerade processer för att driva och ansvara för implementeringsprojekt från början till slut. Ansvarar för planering, implementering av valda ISO-standarder och tidsramar, samt godkänd revision.
Erbjuder teknisk support, rådgivning, avvikelsehantering, internrevisioner och hjälp vid upphandlingar för att säkerställa framgångsrika projekt.
Kan lämna fast pris och tidsplan
Erbjuder transparenta och exakta priser på sina tjänster utan dolda kostnader, vilket ger kunderna förtroende och klarhet i budgetplaneringen.
Erbjuder ett komplett system som uppfyller samtliga krav i standarden
Leverantören har ett system uppfyller alla ISO-krav, samt kan skalas enkelt för att möta företagets framtida behov och lägga till fler ISO-standarder.
Vidtar åtgärder för informationssäkerhet
Leverantören visar sitt engagemang för att skydda kundens information, känslig information och hantera risker relaterade till datasäkerhet.
Erbjuder Koncernlösning
En enhetlig lösning för koncerner. Detta möjliggör enhetlighet, samordning och samarbete över hela organisationen, vilket är avgörande för att säkerställa överensstämmelse med ISO-standarder och upprätthålla kvaliteten i verksamheten.

Slutliga råd

Nu när du har gått igenom vår omfattande checklista för att välja rätt ISO-leverantör, är du ett steg närmare en framgångsrik implementering av ISO-standarder för ditt företag. Att välja den rätta partnern är nyckeln till att säkerställa att din organisation når nya höjder av kvalitet, effektivitet och överensstämmelse.

Vår checklista ger dig verktygen för att jämföra och välja den perfekta partnern för din ISO-certifiering. Genom att fylla i checklistan kommer du att kunna identifiera de leverantörer som bäst passar dina behov och krav.
Här kan du läsa vår artikel om att välja ett vinnande ISO ledningssystem bland en djungel av leverantörer.

Så låt oss inte vänta längre. Låt oss tillsammans ta steget mot framgång genom att välja den bästa ISO-leverantören för ditt företag. Kontakta oss idag för att komma igång och se hur vi kan hjälpa dig att uppnå dina ISO-mål.

Catrine Nord

10+ års erfarenhet av ISO

catrine.nord@clarendo.se

Jag vill veta mer!

  Här kan du som VD och ISO-intresserad hitta värdefull information och expertråd om ISO-standarder och ledningssystem. Vi på Clarendo vill hjälpa Dig att driva ett effektivt ISO-arbete.

  ISO För Koncerner

  av Catrine Nord, 25 mars 2024

  Ledningssystem – Vad har du som VD att vinna?

  av Catrine Nord, 25 oktober 2023

  Framtidstrender inom ISO

  av Catrine Nord, 10 oktober 2023

  ISO 9001 - Vad är det?

  av Catrine Nord, 22 september 2023

  ISO certifiering - det du behöver veta

  av Catrine Nord, 05 september 2023

  Clarendos ISO-vikarie som tjänst

  av Catrine Nord, 04 juli 2023

  ISO 9001 ökar försäljningen

  av Catrine Nord, 07 juni 2023